Menu
Tablet menu

Riksförbundet Svensk Jazz är en medlemsorganisation för föreningar och företag som har jazzen som sitt intresseområde. De flesta medlemmarna producerar konserter i någon form, som arrangör, musiker, agent eller skivbolag, men det finns också medlemmar som samlas kring ett gemensamt intresse inom jazzen, till exempel att bevara minnet av en särskild tradition eller musiker. Riksförbundet Svensk Jazz välkomnar ständigt fler medlemmar och frågan varför man ska bli medlem är ju därför inte helt obefogad.

Jazzen talar med en röst!
Det kanske viktigaste, men samtidigt det mest abstrakta argumentet för den enskilda medlemmen, är det samlande argumentet. Tycker man lika så bör man samla sig för att åstadkomma förändring. Visst kan vi digga olika jazz och till och med tycka lite olika om vad jazz egentligen är, men vi är eniga om att det är viktigt med musik och kultur i allmänhet och då jazz i synnerhet. Svensk Jazz arbetar målmedvetet med olika samarbetsparter för att förbättra jazzens ställning. Ett medlemskap i Svensk Jazz stärker jazzens gemensamma mandat och är därför ett ställningstagande och föreningen instämmer i det enkla påståendet att jazzens tradition och utveckling är viktig. För att göra föreningens röst hörd har förbundet en representativ styrelse. Alla föreningar välkomnas också att delta på förbundets årsstämma Jazzriksdagen.

Gratis medlemsregister
Alla medlemmar får utan extra kostnad tillgång till ett webbaserat medlemsregister där man t ex kan sköta föreningens medlemsadministration eller företagets fanbase eller mediaregister. Här kan du enkelt skriva ut adressetiketter och fakturor, skicka meddelanden (mail och sms), ta fram olika typer av medlemsmatriklar med mera. Om man har sitt medlemsregister uppdaterat kan man dessutom få fakturor och etiketter utskrivna och utskickade med post från Svensk Jazz-kansliet.

Gratis årsavgift på biljettbokningssystemet tickster.com
Medlemsföreningarna får också tillgång till ett enkelt och smidigt biljettbokningssystem och slipper årsavgifter på 5 000 kr. Mer information hittas på tjänstens egen sajt. www.tickster.com

Boka subventionerade turnéproduktioner - Delta i projekt
Den vanligaste och ständigt pågående projektet inom Svensk Jazz är det så kallade Pulsslag som varje år sätter knappnålar på Sverigekartan för fyra jazzgrupper. Förutom detta görs också tillfälliga satsningar med olika grupper, koncept och projekt som åker på turné.

Stöd och råd från kansliet
Att vara en aktör på jazzområdet är härligt på många sätt, men om man i något skede inte riktigt vet hur man ska göra, så kan man som medlem fråga kansliet. I mån av tid hjälper vi gärna att lotsa rätt bland bidragsgivare, organisationer och övriga branschfrågor.

Regional samverkan
I flera regioner finns ett väl fungerande regionssamarbete inom förbundet, där man kontinuerligt ser över hur jazzaktörerna kan samverka. Vissa regioner sätter gemensamt flera turnéer per år och får på det viset billigare resekostnader och andra samordningsvinster.

Ekonomiskt stöd
De föreningar som uppfyller kraven för statligt bidrag kan söka om detta via förbundet i stället för hos Kulturrådet. Vad som gäller för stöd till arrangerande musikföreningar kan du läsa mer om på Kulturrådet.

Kontakt med andra i jazzlivet
Många av våra nya medlemsföreningar kommenterar att de efter medlemskapet fått ett större nätverk inom jazzfältet, både vad gäller musiker och arrangörer. På vår hemsida finns dels en kontaktlista med alla medlemmar samt en ständigt uppdaterad lista som presenterar över 500 jazzgrupper.

Medlemsnytt på hemsidan
Som medlem kan du lägga upp nyheter i vårt egna Medlemsnytt. Så fort det läggs upp en nyhet i Medlemsnytt, ser kansliet till att länka denna till Svensk Jazz facebooksida.

Rabatt på Orkester Journalen
Föreningens medlemmar får 50 kr rabatt på årsprenumeration av tidskriften Orkester Journalen, Sveriges mest heltäckande facktidning om jazzmusik.

Rabatt på Elite Hotels
Föreningens medlemmar har möjlighet att nyttja det avtal Svensk Jazz har med Elite Hotels - framför allt hotell Adlon i Stockholm där avtalspriset för ett enkelrum är 1295 kr (veckodag) eller 845 kr (helg). På övriga Elite hotels har vi genom avtalet 12% på deras dagspriser. Bokning genom denna länk ger ytterligare 50kr i rabatt på avtalspriset. Om du önskar mer information om detta kan du kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. på kansliet.

Bli medlem!
Vill du/ni bli medlemmar? Maila då in några rader om er verksamhet, kontaktuppgifter  (mail, telefon och adress) och organisationsnummer till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..  Medlemsavgiften är differentierad där de flesta börjar på 600 kr per år. De som får statsbidrag har en minimiavgift per år på 5 000 kr och en maximal avgift på 10 000 kr.

Allt om jazz på scen skiva