Menu
Tablet menu

Nu drar Ny(A)modigheter igång, ett projekt drivet av MAIS (Musikarrangörer i samverkan, där Svensk Jazz är en av medlemsorganisationerna) med stöd från PostkodLotteriets Kulturstiftelse. 

Vad är en modig konsertidé för er?
Vad skulle ni vilja boka men hittills inte vågat?

Som arrangör har du under 2017 möjlighet att ansöka om stöd på upp till 15 000 kronor per konsert för att genomföra modiga konsertidéer – konserter som går utanför ramen för det ni vanligtvis bokar. Konserter inom projektet skall vara genomförda senast den 31 mars 2018.
I projektet ingår också kompetensutveckling på distans eller under en av våra fyra seminariehelger.


Varför?
Vi anser att livemusik och ett brett konsertutbud ska vara tillgängligt för alla oavsett om du bor i en småstad, på landsbygden eller i en storstadsregion, oavsett hur lätt eller svårt du har att förflytta dig och oavsett vilket kön, vilken ålder du har eller var du är född eller uppväxt.

Det är också viktigt att de som står på landets scener återspeglar och representerar befolkningen och den mångfald som finns i Sverige. För att det ska bli verklighet krävs insatser som stöttar och uppmuntrar arrangörer, och Ny(A)modigheter – ett projekt finansierat av PostkodLotteriets Kulturstiftelse – är en sådan satsning.

Ny(A)modigheter
ska verka som stöd till dig som arrangör i ditt långsiktiga arbete för att få fler människor att känna sig välkomna till dina konserter. Det ska inte vara ett alibi för att genomföra någon enstaka konsert med normkritiska förtecken. Ny(A)modigheter ska påverka din ordinarie konsertverksamhet.

För mer information och ansökningsformulär klicka här>>

Allt om jazz på scen skiva